Algemeen

Zelf verhuizen

Samen verhuizen

Verhuisdozen

Self storage

Verhuisauto huren

Mijn verhuizing

Verhuistips

 

Zelf verhuizen met doe-het-zelf-verhuizen.nl

Zelf verhuizen

U gaat verhuizen en u wilt de verhuiskosten zoveel mogelijk beperken, dan ligt het voor de hand dat u zelf verhuist. Zo'n 85% van de verhuizingen in Nederland wordt door de bewoners zelf gedaan. Dat is niet voor niets, want u kunt het namelijk ook gemakkelijk zelf. U spaart dan niet alleen veel geld uit, maar u kunt het ook in uw eigen tempo doen.

Verhuizen kan op verschillende manieren en tegen verschillende kosten. U kunt alles zelf doen. Dat is uiteraard het goedkoopst, maar het kan veel tijd kosten. Bovendien zijn uw spullen niet verzekerd tijdens de verhuizing, zodat u de schade die eventueel ontstaat, zelf moet vergoeden. Een tweede mogelijkheid is dat u de verhuizing helemaal of voor een deel uitbesteedt. U kunt bijvoorbeeld een verhuisbedrijf inschakelen voor het vervoer van de inboedel, maar wel zelf alles inpakken.

 

Zelf verhuizen

Als u besluit de verhuizing zelf uit te voeren zijn er een aantal zaken die u moet regelen. Zorg bijvoorbeeld voor de juiste verhuiswagen (of aanhangwagen), koop van te voren goede verhuisdozen en pakpapier en uiteraard: zorg voor hulp bij de verhuizing, bijvoorbeeld vrienden of familie. Tot slot een goed gesprek met uw verzekeringsadviseur en u weet hoe uw bezit bij eventuele schade gedekt is.

 

Zelf verhuizen (verhuisauto)

Vervoer

Als u de spullen zelf verhuist, huurt u waarschijnlijk een auto of busje of u huurt een aanhangwagen en verhuist allen met uw eigen auto. Dat kost € 45 tot € 135 per dag. De brandstofkosten komen daar meestal nog bij. Als u niet steeds heen en weer wilt rijden, kunt u een verhuiscontainer huren. U laadt daar uw spullen zelf in en vervolgens levert het verhuisbedrijf de container af voor uw nieuwe woning. De kosten bedragen minimaal  € 120,- per dag.

 

Verhuisdozen en verhuismaterialen

U kunt allerlei materiaal huren/kopen om de verhuizing soepel te laten verlopen, zoals een steekwagentje of verhuisdozen. Deze zijn steviger dan gratis dozen van de supermarkt en kunnen meer spullen vervoeren.

U kunt verhuisdozen bij u thuis laten bezorgen. Ze zijn er in verschillende maten. Er zijn luxe garderobeboxen en u kunt inpakpapier bestellen om uw breekbare spullen in te verpakken. Ook andere hulpmiddelen kunnen uw verhuizing vergemakkelijken. Als u bijvoorbeeld niet op de begane grond woont / gaat wonen, is een verhuislift erg handig. Ook een steekwagentje is een uitkomst als u zware spullen moet verplaatsen.

Zelf verhuizen (inpakken)

 

Verhuishulp

Wie zelf verhuist, krijgt meestal hulp van vrienden of familie. Misschien vindt u het leuk om achteraf iets leuks voor hun te kopen of te organiseren. De kosten hiervan kunt u ook bij de verhuiskosten meerekenen.

 

Zelf verhuizen (verhuisschade)

Goed verzekerd op pad


Als u besluit om alles zelf te doen, kan het geen kwaad om even contact op te nemen met uw verzekeringsadviseur. Om te beginnen vanwege de eventuele schade die meubels en apparatuur tijdens het transport kunnen oplopen, maar ook voor het geval dat één van uw verhuishulpen een ongelukje krijgt. Immers, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Eventuele schade die door uw hulpen wordt veroorzaakt, kunnen ze zelf claimen bij hun eigen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

 

Bovendien: De dekking van de inboedelverzekering vervalt na 30 dagen bij een verhuizing zonder verhuisbericht.

 

Vraag gratis aan!

Verhuisdozen nodig?

Voordelige offerte voor verhuisdozen en verpakkingsmaterialen

 

 
 
 
 
 

| Contact | Over doe-het-zelf-verhuizen | Links |